Antena 3 CNN Economic Categoria de români care ar putea primi fonduri europene în valoare de 400.000 de euro: ”Până la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii mai”

Categoria de români care ar putea primi fonduri europene în valoare de 400.000 de euro: ”Până la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii mai”

Românii pot primi o nouă linie de finanțare în valoare de 400.000 de euro, au transmis reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Categoria de români care ar putea primi fonduri europene în valoare de 400.000 de euro: ”Până la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii mai”
Sursa foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    17 Apr 2024   •   22:00

Potrivit reprezentanților MADR, noua măsură ar urma să fie lansată la sfârșitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai.

Prin intermediul acestei linii de finanțare, Ministerul Agriculturii dorește să ofere un sprijin fermierilor care vor să-și cumpere utilaje noi. 

De asemenea, măsura vine în contextul eforturilor comune ale Ministerului Agriculturii de a sprijini sectorul agricol din România și de a investi în modernizarea echipamentelor și infrastructurii.

”Așa cum am anunțat, până la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii mai, vom deschide sesiunea pentru fosta măsură 4.1, tocmai pentru a putea achiziționa utilaje. Am discutat cu cei ce la Comisia Europeană să ne dea posibilitatea ca, din economiile făcute în exercițiul financiar anterior, să facem o alocare și să mai ducem niște bani pentru achiziția de utilaje.

Alocarea pe această măsură va fi de 250 de milioane de euro. 50 de milioane vor merge către sectorul sfeclei de zahăr, pentru a-și achiziționa utilaje cei care lucrează în acest sector. Diferența de 200 de milioane de euro va merge către sectorul vegetal, nu mai mult de 400.000 de euro/beneficiar, cu 70% aportul Uniunii Europene și 30% aportul fermierilor.

Prioritizate vor fi fermele mici și medii, vor fi cele care nu au beneficiat de fonduri europene în exercițiul financiar anterior, cele care fac investiții în utilaje prietenoase cu mediul, adică lucrări de tipul no till, minimum till sau strip till”, a precizat Sorin Moise pentru AGRO TV.

 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close